De ce eu ? de ce m-am nascut in Romania ? Cine sunt eu cetatean roman ? Incotro ma-ndrept ? Unde am gresit?

As putea doar intui. Recunosc ca am fost indiferent. 7 ani am de cand sunt fericitul posesor al drepturilor cetatenesti, printre care si cel de vot.  7 ani, iar ieri a fost primul vot. Si odata cu el si prima mare dezamagire. Cred totusi ca e una superficiala, venita din niste asteptari prea mari.

Asa e firea mea, pretentioasa. Sunt un idealist naiv(inca nu stiu daca naivitatea e o componenta sigura a idealismului sau se trateaza separat). Important e, ca toata viata mea m-am asteptat ca daca eu am actionat intr-un fel pe care l-am perceput corect, si altii ar trebui s-o faca. Ma incapatanez prosteste sa cred ca toti putem fi la fel de corecti sau morali. Poate ca ieri a fost seara cand am realizat ca o fac degeaba. Ma bucur tare, ca desi intelegeam la nivel intelectual aceste lucruri, ieri am integrat-o ca parte din mine, un fel de iluminare.

Ma bucur ca mi-am facut datoria de cetatean. Mi-am dorit de mult sa fac parte din Romania, sa ma simt si eu parte dintr-un intreg. Ce bine mi-am “ales” momentul!

Un inceput bun, care m-a ajutat sa exteriorizez frustari si agresivitati interioare. Am fost jignit foarte tare de imaginile cu cetatenii care inghesuiau gardurile sectiei de votare la 11 fara 10 min, dupa ce au petrecut toata ziua. Am stors ceva lacrimi, de ciuda.  Am fost jignit si de ungurii care, o mana de oameni fiind, ne-au demonstrat inca odata ce inseamna unitate, si ne-au reamintit gustul amar de afi iar la mana lor. M-am cam saturat sa vad ca suntem un popor rasfirat, dezorganizat, in care nu prea ne intereseaza decat capra vecinului, atunci cand o duce mai bine ca a noastra. Cred ca e de baza in adn-ul nostru aceasta gena, pe care o voi numi simbolic “gena capra”. Am mai fost jignit si de faptul ca Ungureanu a declarat ca PDL-ul si-a luat tara inapoi, de parca Romania ar fi telefonul mobil al cuiva. Ma rog au insirat altii destul de clar, toate pornile comunsite / bolsevice / fasciste pe care cei de la PDL le-au avut sau le-au pus in practica de-a lungul timpului.

Cu ungurii n-am nimic, doar ceva admiratie pentru unitatea lor in atingerea  scopurilor simple care-i privesc pe toti ca si comunitate. Am cu acea parte a poporului nostru, si cu a noastra clasa politica.

Mi-aduc aminte de ce n-am votat pana acum. In principal pentru ca nu m-am simtit reprezentat de cineva, si pentru ca cand era de ales tot timpul a fost pentru extirparea raului si inlocuirea lui cu un altul (dovedit mai apoi, multi mai rau decat precedentul). Pentru ca in esenta sunt toti fara coloana vertebrala in fata betiei puterii (o alta gena viciata pe care o posedam, istoria o confirma cu varf si indesat,  si anume atingerea statului de Zeu). Oi fi eu prea principial, prea perfectionist?!

Spre surprinderea mea, mi-a placut la vot. Un umar pus alaturi ce cei cu care convietuiesc zilnic. Avem un scop ce ne uneste.Sa scapam de Basescu. M-a dezamagit terbil posibilitate ca votul meu sa nu conteze. Consider ca a fost un alt gand superficial. El conteaza, pentru ca l- am exprimat. Ca ne impiedicam acu de absurditati, pe care nu le pot controla, nu mai este grija mea.

Mi-a mai trecut prin cap gandul plecarii din tara. M-aprind repede, repede ma sting, desi e o posibilitate de luat in calcul. Cand te simti umilit si strain in tara ta, si consideri ca nu ai cum sa devii ceea iti propui, iti cam vine sa pleci. Dar nu e cazul. Nu sunt strain, pentru ca mai sunt ca mine multi.

Si uite cum, datorita viitorului sper “fost” presedinte Basescu, scriu primul post pe anul asta.